Hatékony szorongásoldás gyermekekkorban

Ne szorongj!

Ne szorongj!

Kutyával a gyermekkori szorongás ellen

2016. február 09. - KoczokMárta

Régóta ismert, hogy a kutyák terápiásan számos területen hasznosak. Fizikailag és mentálisan is karban tartják gazdáikat. Egy új tanulmány azonban megerősíteni látszik azt a hipotézist, hogy a házi kedvenceknek fontos szerepük lehet a gyermekkori szorongás kialakulásának megelőzésében is!

girl-dog.jpg

Az már bizonyított, hogy az ebek tartása csökkenti az asthma és az allergia kialakulásának esélyét, mivel számos allergénnek teszik ki az immunrendszert már kicsi kortól. 

 A kutatók szerint az, hogy a kutyusról napi szinten gondoskodni kell, etetni, ápolni, játszani vele, preventív hatású. A szoros érzelmi kapcsolat szintén hozzájárul a testi-lelki egészség megőrzéséhez.

A kutyák feltétel nélkül szeretnek és elfogadnak minket, és megtanítanak bennünket a felelősségvállalásra, alkalmazkodásra, odafigyelésre.

 

További kutatások szükségesek azonban annak kiderítésére, hogy a szorongó gyerekek a kutyusok miatt lesznek kevésbé szorongóak, vagy pedig kevesebb szorongó gyermeknek van saját kutyája, és ha lenne, hogyan változtatná ez meg viselkedésüket.

 

 Milyen kutyát válasszak?

Rengeteg fajta kutya közül lehet választani. Fontos, hogy a választást alaposan gondoljuk végig, és vegyük figyelembe a gyermekünk életkorát, életstílusunkat, életmódunkat. Kutyát 10-15 évre választunk, és azt is meg kell oldani, ha nyaralni megyünk...

A bulldog bátor, a beagle és a boxer aktív, az újfoundlandi hű társ, a golden retriever megbízható, intelligens, a labrador játékos, barátságos. 

A megfelelő kutyatípus kiválasztásában online segítséget kapunk a Royal Canin oldalán.

 Kutya gyerek mellé? - hasznos információk a Kutya Portálon

 

 

Ha tetszett a cikk, lájkolhatod a Ne szorongj! blog facebook oldalát, és akkor biztosan nem maradsz le semmi érdekesről, hasznosról!

Kérdésed van? Írj privátban a facebook-on!, igyekszem minél hamarabb válaszolni!

 

fotó: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszorongj.blog.hu/api/trackback/id/tr128374284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása